(+45) 20 27 46 63 havndrup@pc.dk

Omtale

Årets Læreplads er fundet

Havndrup Maskinværksted får prisen som Årets Læreplads og er nu indstillet til Årets Læreplads på nationalt plan. Samtidig har mester Henrik Øllgaard givet sin lærling så gode kvalifikationer, at han nu skal kæmpe som en af de bedste  klejnsmedelærlinge i Danmark – først til Regionsmesterskaberne – siden- måske-  til Danmarksmesterskabet.

Havndrup Maskinværksted er den allerbedste læreplads. I hvert fald, hvis man spørger klejnsmedelærlingen  Nicolaj Bjernemose Jørgensen. Han har på den baggrund indstillet sin læreplads til prisen som Årets Læreplads 2010 på Svendborg Erhvervsskole.

I sidste uge var der derfor overrækkelse af beviset for Årets Læreplads 2010 til mester Henrik Øllgaard og hans kone, samt glade smil og pindemadder på Svendborg Erhvervsskole, hvor kåringen fandt sted.

Nicolaj Bjernemose Jørgensen skrev bl.a. om mester  “Han fik kæmpet sig gennem finanskrisen, og jeg får til opgave  at udregne tilbud. De bruger mig på lige fod som en faglært, og det er jeg glad for”.

 

Fra Svendborg Erhvervsskoles hjemmeside 18. november 2010:

En af de bedste lærepladser i Danmark

En af Svendborg Erhvervsskoles lærepladser  er mellem de tre bedste lærepladser i Danmark. I næste uge afgøres det om virksomheden får titlen som  årets Danske Læreplads 2010.

Den nationale dommerkomite fra Danske Erhvervsskolers Ledelse har nemlig valgt den fynske smede virksomhed Havndrup Maskinværksted som finalist  til titlen som Årets Danske Læreplads. Der var i alt 44 indstillede virksomheder, som kom fra tekniske skoler, hvor elever havde peget på alle typer lærepladser. Ud af dem har Danske Erhvervsskolers ledelse  valgt tre, og  Danske Erhvervsskoler har kun et at gøre nemlig at finde “årets danske læreplads” – som forhåbentlig bliver den eneste indstillede fynske virksomhed.

Elevens vurdering

Eleven, der svejsede en flot indstilling sammen var  Nicolaj Bjernemose Jørgensen, der læser til klejnsmed. Den 24. november afgøres det m.a.o om Havndrup Maskinværksted er Den bedste læreplads i Danmark.

Mester er benovet

“Det er helt vildt, det er jeg virkelig benovet over”, siger mester Henrik Øllgaard fra Havndrup Maskinværksted “. Selvom vi satser på nærområdet, og fik den anerkendelse i første omgang ved at blive Årets Læreplads på Svendborg Erhvervsskole, så giver det jo mulighed for at få omtale længere væk, og det er vi glade for”, forklarer mester Henrik Øllgaard fra Havndrup Maskinværksted.

http://www.fyens.dk/article/1731566:Kerteminde–Havndrup-Maskinvaerksted-blandt-de-bedste

 

Fra Svendborg Erhvervsskoles hjemmeside 2. december 2010:

 

Årets Læreplads fik en 2. plads

Det var close race, da Danske Erhvervsskoler  kårede  Årets Læreplads for nyligt.  Havndrup Maskinværksted, nomineret af Svendborg Erhvervsskole og lærling Nicolaj Bjernemose fik en delt 2. plads, 1. pladsen gik til Solar A/S fra Vejen.

Havndrup Maskinværksted måtte dele 2. pladsen med Byllemos Automobiler, nomineret af EUCSyd. Prisuddelingen fandt sted hos Danske Erhvervsskoler i København, hvor afdelingschef i Undervisningsministeriet Søren Hansen uddelte  prisen til Årets Læreplads og gav gaver til 2. pladserne. Havndrup Maskinværksted var den eneste fynske virksomhed, som var nomineret, og  fik noget så hjemligt som et flot maleri af den odenseanske maler Ann Falaise.

 

Fra DS-Bladet maj 2012:

Nicolaj er en ægte gulddreng:

Årets lærling på Fyn bestod svendeprøven med topkarakter og har tidligere skaffet sin læreplads titlen som årets læreplads på Fyn.

Det var en glad, men også beskeden Nicolaj Bjernemose Jørgensen, der på generalforsamlingen i DS Fyns Stift blev kåret til årets lærling. Indtil den 1. august sidste år var han kleinsmedelærling på Havndrup Maskinværksted i Langeskov og bestod svendeprøven med topkarakterer.

På spørgsmålet om, hvorfor han er så dygtig, lyder hans svar: “Jeg er vokset op på landet og har været vant til at hjælpe til derhjemme, og jeg har haft en læreplads med masser af udfordringer og ansvar”.

Efter læretiden fortsatte Nicolaj Bjernemose Jørgensen som svend på maskinværkstedet i Langeskov, men blev afskediget i marts på grund af manglende ordretilgang. Men det har ikke givet skår i hans forhold til sin tidligere arbejdsgiver. “Jeg har kun godt at sige om min tidligere mester, Henrik Øllgaard og hans kone, Lone, som har givet mig en rigtig uddannelse”, siger Nicolaj Bjernemose Jørgensen.

I 2010 indstillede han sin daværende arbejdsgiver til prisen som Årets Læreplads, og i kraft af Nicolajs velmotiverede indstilling tog Havndrup Maskinværksted prisen på Fyn og kom ind på andenpladsen i den landsdækkende konkurrence.

I dag er 21-årige Nicolaj Bjernemose Jørgensen rejst hjemmefra og flyttet til Odense sammen med kæresten Anne-Sofie Eriksen, som venter på at komme ind på psykologistudiet på Syddansk Universitet. Han har fået job hos Stålservice Fyn Handel og er med til at producerer fod- og bundsegmenter til en ny slagt vindmølletårne. “Det var vemodigt at skulle tage afsked med Henrik og Lone, men der er også¨noget godt ved at flyve fra reden og konstatere, at jeg kan bruge det, jeg har lært i anden sammenhæng”.

Den 1. august i år skal Nicolaj aftjene sin værnepligt og overvejer at videreuddanne sig som flymekaniker eller våbenmekaniker inden for forsvaret. På længere sigt drømmer han om at blive montør, svejsekontrollør eller lignende, som indebærer rejsevirksomhed.

“For mig er det vigtigt, at arbejdet er sjovt, spændende og udfordrende, og jeg kunne godt tænke mig at komme mere ud at rejse”, lyder det fra årets lærling på Fyn. Og han ligner en, der nok skal få sin vilje.

Spørgsmål eller brug for rådgivning?